TRAMPOVA OBJAVA RATA SEVERNOJ KOREJI I IRANU

TRAMPOVA OBJAVA RATA SEVERNOJ KOREJI I IRANU

Sjedinjene Države su u potpunosti postale država propagande. Nema ni trunke istine u javnim obraćanjima njenih zvaničnika. To je američka vlada (to nije vlada svog naroda) koja preti drugim zemljama totalnim razaranjem – kao što je to uradio Tramp Severnoj Koreji u govoru pred Ujedinjenim Nacijama, koji mu je pripremila CIA.

 

Paul-Craig-Roberts

 

Autor: Dr Paul Craig Roberts, 20.septembar 2017.

Priredio: Srdjan D. Stojanović

 

 

 

Trampov govor u Ujedinjenim Nacijama jasno pokazuje da je njegovo predsednikovanje gotovo – u smislu njegovih predizbornih obećanja da će Vašington prestati da igra ulogu „svetskog policajca”, izaći iz mešanja na Bliskom istoku i popraviti ozbiljno narušene odnose sa Rusijom. Očito je da CIA i vojno-bezbednosni kompleks potpuno kontrolišu američku vladu. Tramp je prihvatio svoje ropstvo i dodeljenu mu ulogu sprovoditelja hegemonije Vašingtona nad svim drugim zemljama. Izgleda da je “Washington uber alles” jedina spoljna politika koju sprovodi Vašington. (parafraza reči nemačke himne “Vašington pre svih” – prim. prev.)

U svom govoru na redovnom zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija, Tramp je zapretio da će izbrisati Severnu Koreju s lica zemlje. On je tome dodao pretnje Venecueli i Iranu (Trump Threatens Venezuela). Demonizovao je ove zemlje kao „otpadničke države”, ali zapravo SAD igraju tu ulogu. Vašington je do sada uništio u celini ili delom osam zemalja od početka 21. veka, a na meti ima još tri do pet.

Nameće se jedno pitanje: Zašto pristuni u Ujedinim Nacijama nisu vikanjem sprečili ili omeli Trampa? Jer čovek je pred njima govorio očigledne laži. Odgovor je, naravno, novac. Američki poreski obveznici daju otprilike četvrtinu godišnjeg budžeta UN, olakšavajući ostalim (više od 130 zemalja) teret. Vašington dosledno vodi svet u Armagedon, jer je svetskim liderima važniji novac od istine, pravde, opstanka. Diplomate u UN vide svoju saradnju sa Vašingtonom kao priliku da zarade svoj deo od eksploatacije njihovih sopstvenih zemalja od strane Zapada.

Vašington, obuzet sopstvenim naporima da uništi Siriju, prepustio je svojim marionetama iz Saudijske Arabije da uništi Jemen. Saudijska autokratija, veliki sponzor terorizma (zajedno sa SAD), dobro je obavila posao – zahvaljujući američkom snabdevanju oružjem i dopunjavanju u letu saudijskih borbenih aviona. Ovaj totalno bezrazložni rat je pomogao da se maksimalizuje profit američkog vojno-bezbednosnog kompleksa –  zloj skupini, do sada neviđenoj na kugli zemaljskoj. UNICEF je izvestio o milion jemenske dece koja su žrtve „američki samilosti” – kojom se Tramp hvalio u svom UN govoru koji mu je CIA dala da pročita.

Čovek se zapita ako su Rusi i Kinezi tako opsednuti da se obogate kao jedan procenat Amerikanaca, kako to da nisu uočili da se nalaze na listi zemalja koje treba da budu eliminisane zbog neprihvatanja hegemonije Vašingtona? Stvarno, gde je ruska vlada bila kada je Vašington zbacivao ukrajinsku vladu? Mora da je bila na nekom sportskom događaju. A ja nazivam Amerikance nemarnim! Gde je bila ruska vlada? Kako to nisu znali?

Da budem iskren – poenta je sledeća: Osim ako Rusija i Kina ne mogu da unište SAD, Amerika će  uništiti Rusiju i Kinu. Pitanje je samo ko prvi napadne. Da bi se to izbeglo, za Rusiju i Kinu jedino preostaje da se predaju i prihvate hegemoniju Vašingtona. Ovo je čvrsta i nepromenljiva putanja na koju su neo-konzervativci, CIA i vojno-bezbednosni kompleks postavili Sjedinjene Države. Poenta sukoba sa Severnom Korejom je da se američki nuklearni projektili postave na granici sa Kinom. Poenta pretnji i nesuglasica sa Iranom je da se američki nuklearni projektili pozicioniraju na granici Rusije.

Koliko mogu da ustanovim, retko ko je svestan da je Armagedon odmah iza ugla. Nema protesta od strane korumpiranih zapadnih medija – skupine kurvi. Jedini protesti u SAD su protiv zastarelih propisa iz epohe građanskog rata, za koje neuka rulja kaže da su simboli crnog ropstva. Ne postoji mirovni pokret i nema marševa mira. Za to vreme u londonskom Hyde parku se pesnicama razračunavaju trans-rodne i radikalne feministkinje – jedne protiv drugih. (Sixty-year-old woman is shoved to the ground as fists fly in a punch-up between transgender activists and their extreme feminist rivals in Hyde Park). Nema svesti o opasnosti.

U američkoj online propagandi (primer: kome i čemu služi web-site “Amerikanci za ograničenu vladu”) odobrava se Trampov destabilizujući govor u UN, jer navodno ne predstavlja opasnost za mir u svetu:

„Predsednik Tramp je pred svet izneo neosporivu i inspirativnu odbranu Amerike i američkog ustavnog sistema upravljanja – ne kao nešto što se nameće, već kao primer koji treba slediti, istovremeno poštujući suverenitet drugih nacija. Međutim, predsednik je takođe bio jasan da sve zemlje koje prete čovečanstvu nuklearnim razaranjem (što je u stvari Vašington učinio Severnoj Koreji i Iranu) da Sjedinjene Države neće biti tretirane kao taoci. Ako te zemlje nastave da idu sadašnjom putanjom, to garantuje njihovo brisanje sa lica zemlje. Dok će se mnogi fokusirati na Trampov govor kao pretnju Severnoj Koreji i Iranu, pravi cilj je bio da se pozovu sve zemlje da prihvate svoj suverenitet – ako ne predstavljaju pretnju svetskom miru”.

Nikad u svom dugom životu nisam pročitao tako iskrivljeno tumačenje nekog govora. Sjedinjene Države su u potpunosti postale država propagande. Nema ni trunke istine u javnim obraćanjima njenih zvaničnika. To je Američka vlada (to nije vlada svog naroda) koja je preti drugim zemljama totalnim razaranjem – kao što je to uradio Tramp Severnoj Koreji u govoru pred Ujedinjenim Nacijama, koji mu je pripremila CIA. Ovo je prvi put da neko tako govori, uveliko nadmašujući Adolfa Hitlera – kao da je Amerika postala „Četvrti Rajh“. Teško da će svet preživeti ovakvu spoljnu politiku Sjedinjenih Američkih Država.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.