KORUMPIRANI MEDIJI SU UTICALI NA AMERIČKE IZBORE, A NE PUTIN

KORUMPIRANI MEDIJI SU UTICALI NA AMERIČKE IZBORE, A NE PUTIN

Do sada niko u Vašingtonu ili u zapadnim vladama nije pokušao da uveri Rusiju da se tajni nuklearni napad ne priprema. Umesto toga, sve su češći pozivi za kažnjavanje Rusije i dalji rast napetosti. Ovaj, najneverovatniji od svih neuspeha, pokazuje potpuno odvajanje Zapada od stvarnosti.

 

Paul-Craig-Roberts

 

 

 

 

Za razliku od Olivera Stouna, koji je znao kako da intervjuiše Vladimira Putina, Megan Keli to nije. Tako je ona napravila budalu od sebe, što se od nje i moglo očekivati. Sada su se svi zapadni mediji pridružilI Kelijevoj u toj gluposti – izveštava Russia Today.

Džems O’Kifi, producent CNN, ima video zapis gde Džon Bonifild kaže da je anti-rusko izveštavanje CNN motivisano trkom za rejtingom/gledanošću: „To sada deluje uglavnom kao sranje. Mi zapravo nemamo neki veliki dokaz.“ Bonifild je dalje rekao kako „naša CIA stalno radi svinjarije, i mi pokušavamo da manipulišemo stranim vladama.“

A naravno, američki narod, evropski narodi, kao i vlade SAD i evropskih zemalja su preparirani pričom „Rusi su to uradili“, kako bi prihvatili bilo kakvu opasnu i neodgovornu politiku prema Rusiji koju Vašington namerava da smisli i sprovede.

Da li je anti-ruska propaganda vođena isključivo zbog rejtinga, kako navodno tvrdi Bonified – ili taj rejting služi neokonzervativcima i vojno/bezbednosnom kompleksu kao maska za medijske dezinformacije koje povećavaju tenzije između supersila i pripremaju teren za nuklearni rat?

Russia Today prihvata da bi cela ta priča mogla biti samo još jedan primer lažnih vesti, a po čemu su zapadni mediji poznati. Ipak, ono što znamo je da se lažno izveštavanje odnosi na navodno rusko mešanje u američke predsedničke izbore. Navodno Trump je izabran zbog Putinovog mešanja u izbore. Ovakva tvrdnja je apsurdna – ali ako se zovete Megan Keli nedostaje vam IQ da to vidite. Umesto toga, korumpirani mediji okrenuće ovu ordinarnu glupost u pravu priču – uprkos nedostatku bilo kakvih dokaza.

Ko se zapravo umešao u američke predsedničke izbore – Putin ili korumpirani mediji? Odgovor je jasan i očigledan. To su bili korumpirani mediji, koji su bili protiv Trumpa od prvog dana njegove predsedničke kampanje. To je počelo sa direktorom CIA Džonom Brenanom, koji je učinio sve što je u njegovoj moći da brendira Trumpa kao neku vrstu ruskog agenta. Zatim je direktor FBI Džejms Komi kontinuirano nastojao da „istraži“ ono za šta je znao da se nije desilo. Sada imamo bivšeg direktora FBI u ulozi specijalnog tužioca koji proganja Trumpa za „ometanje pravde“ – uprkos tome što je očigledno da nema dokaza o postojanju prekršaja koji je predmet navodne opstrukcije! Ono čemu stalno prisustvujemo je mešanje u izbor predsednika – ometanje koje ne samo da izvrgava ruglu demokratiju, već i vladavinu prava.

Korumpirani mediji ne samo da su se umešali u predsedničke izbore – već oni direktno ometaju samu demokratiju. Oni traže da se poništi narodna volja kroz diskreditaciju predsednika Sjedinjenih Američkih Država i onih koji su ga izabrali. Demokratska stranka učestvuje u ovom napadu na američku demokratiju. Demokratski Nacionalni Komitet (DNC) tvrdi da je zavera Putin-Trump oduzela predsedništvo od Hilari Klinton. Pozicija demokrata je da je suviše rizično da se dozvoli američkom narodu (koga nazivaju „deplorables“ ili „bednicima“) da glasa. Stav Demokratske stranke je da ako se dozvoli Amerikancima da glasaju, oni će izabrati Putinovu marionetu i Amerikom će vladati Rusija.

Mnogi se pitaju zašto Trump ne koristi predsedničku moć da optuži „ekipu za likvidaciju“ koja hoće da ga ukloni. Nema sumnje da bi porota „bednika“ optužila Brenana, Komija, Megan Keli i ostale. S druge strane, možda Trump smatra da Republikanska partija ne može da dozvoli da ode dođavola sa njim, pa prema tome misli kako je politički zaštićen od republikanske većine u Kongresu/Senatu. Najbolja strategija bi bila da pusti demokrate i korumpirane medije da se sami unište u očima Amerikanaca.

Ono od čega zavisi naš opstanak kao Amerikanaca je ruski pogled na ovaj sukob između američkog predsednika koji je nameravao da smanji tenzije između nuklearnih sila i onih koji čine sve da te tenzije povećaju. Ruska vrhovna komanda je već objavila svoj zaključak da Vašington priprema iznenađujući nuklearni napad na Rusiju. Nije moguće zamisliti opasniji zaključak! Do sada niko u Vašingtonu ili u zapadnim vladama nije pokušao da uveri Rusiju da se takav napad ne priprema. Umesto toga, sve su češći pozivi za kažnjavanje Rusije i dalji rast napetosti. Ovaj najneverovatniji od  svih neuspeha pokazuje potpuno odvajanje Zapada od stvarnosti. Teško je zamisliti ekstremniju opasnost nego da bezbrižno-nepromišljeni Zapad ubedi Rusiju kako nije u stanju da se racionalno ponaša. Ali to je upravo ono što Zapad radi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.