ne-bezite-od-osecanja

PISMA MUŠKARCIMA (III deo) – NE BEŽITE OD OSEĆANJA

Kada nam nešto obećate, onda to i ispunite. Ostanite dosledni tome, jer verujte da ne postoji novac koji bi nas zadržao ako otkrijemo da ste lažov ili slabić, da nas se stidite ili koristite samo za Vaše ciljeve. Pošto se ljubav ne kupuje, Vama je ostalo samo da je prihvatite – a tu već možda i možete imati odrešene ruke.

 

Autor: Svetlana Urošević

 

U poslednjem (trećem) delu mojih pisama muškarcima, probaću da podelim još nekoliko sopstvenih saveta na večitu temu muško-ženskih odnosa. Dragi moji Balkanci! Ako već tražite pravu ženu, ona je (za slučaj da to ignorišete) u međuvremenu postala jača, hrabrija, zarađuje sama od svog posla, ne stidi se i ne plaši rada.

Ali mi smo ipak samo žene. Pored svega toga čekamo da nađemo, tojest prepoznamo svoju drugu polovinu. Vama delujemo jake, samostalne, samopouzdane, uobražene – ali tako moramo. Kao ruža koja ima trnje, ali njeno ulje je osnova za razne vrste parfema i krema. Tako se štitimo od povređivanja, iako emocije i strast kipte ispod svake ćelije naše kože.

Od Vas, dragi naši muškarci, očekujemo da ovo shvatite i da nam maske suptilno, neprimetno, nežno skinete – baš onako kako umete da nam skinete prsluče. Ili ako Vam je lakše da objasnim – znate ono kada treba da uradite nešto, pa zapnete kao sivonje, ili sirovine. I neće, pa neće! Onda pokušate nežno, kao kad milujete ženu – i uspete. Pa uspeli ste jer nije sve u čekiću i snazi!

Aman dokle više da Vas učim? Morate da postanete pametni, mudri i strpljivi, da verujte da će se taj metod isplatiti. Nemojte da se uplašite i pobegnete, jer smatrate da je ona čudna, ako Vam je na prvi pogled muškobanjasta, misteriozna, samodovoljna. Ne! Skupite hrabrost onako kako umete za sreću i krenite u susret toj ženi. Ona nije lak plen. I dajte sve od sebe da joj priđete, da joj približite sebe, da Vas upozna. Ne nasrćite kao pomahnitali, proverite kakvo Vam je znanje u krevetu – da li vodite ljubav, ili znate samo za gimnastiku. Oslušnite nju, govor i senzibilitet njene duše i tela, osetite te usne, njihov ukus, vlažnost i mekoću. Pomirišite njenu kožu i kosu. Pogledajte njene oči i probajte da pročitate koliko nje same ima u njima. I da li ste i Vi tu? Osetite njen dodir, njen dah dok vam šapuće. Ne razmećite se, već joj pružite provod i mesta na kojima možda nije nikada sama bila. Pružite joj sebe i vidite da li uzvraća, jer samo ona koja ume da voli ume i da pruži ljubav.

Ako osetite da se menjate, ako osetite da postajete drugačiji – nemojte da se plašite, jer ste uspeli da napredujete. Kroz istoriju su divni primeri velikih i opasnih muškaraca koji su bili manji od makovog zrna – kada su pored voljene. Nađite ženu koja ume da bude sve, kojoj možete postati sve. I ne činite glupost u vidu bega. Treba ostati i živeti život, jer na kraju krajeva samo to i imamo.

Ključna i česta greška koju činite je da ponudite novac kao rešenje problema ili kupovinu njene naklonosti. Odbacite ponos i zapitajte se šta mi žene vidimo na Vama – a da to nije novčanik. Ako je to Vaše telo, onda nam ga pružite. Jer ono je ipak Vaše – ne možemo stalno da se divimo samo pričama o Vašem uspehu i novcu. Uspeh i novac ne možemo da mazimo kao Vašu kožu, ne možemo da provučemo prste kao kroz vašu kosu, ne možemo da ljubimo kao Vaše usne tople i jake. Pustite nas da Vas volimo, jer se divimo tom Balkancu koji je u skladu sa vremenom uspeo da nas prozre i pruži ono za čim čeznemo – a to je da pored Vas budemo sigurne.

I kada nam nešto obećate, onda to i ispunite. Ostanite dosledni tome, jer verujte da ne postoji novac koji bi nas zadržao ako otkrijemo da ste lažov ili slabić, da nas se stidite ili koristite samo za Vaše ciljeve. Pošto se ljubav ne kupuje, Vama je ostalo samo da je prihvatite – a tu već možda i možete imati odrešene ruke.

Mnoge uspešne žene su imale podršku svog muškarca – inkognito ili direktno, sigurno kao stena. I to je jedan od načina kako uspešan muškarac može stajati iza uspešne žene. Ako ste i dalje tvrdoglavi kao mazga, shvatite da je to opasnost za Vas same. Ako kupujete ljubav, može doći dan kada nećete moći da ispišete ček na sumu koja se od Vas traži. Ovo važi za bilo koji odnos.

Živite dugo i napredujte!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.