kosarkasice-na-terasi

KONFISKACIJA BALKONA STAROG DVORA

Autor: Srdjan D. Stojanović

 

VREME JE da se izvrši revolucionarna konfiskacija zgrade i balkona Starog dvora u Beogradu, kako bi on postao zvanični hram srpskog sporta. Takođe, ovim putem iniciramo da se hitno izvrši rekonstrukcija Vlade spajanjem nadležnosti Ministarstava sporta i kulture, a da se ukine Ministarstvo spoljnih poslova, kao skupog, neefikasnog i nekompetentnog.

Dramatični junski događaji u svetu sporta obeležili su trajno naše živote. Brojni sportisti iz raznih disciplina redovno nas dovode u park pred zgradu Starog dvora da im čestitamo medalje i sa njima podelimo radost i ponos što smo građani Srbije. To nam nije priuštio ni jedan dosadašnji režim/garnitura na vlasti, bilo kojom bojom da su bili „ofarbani“, odnosno ideologijom obeleženi.

Neki idolopoklonici će reći: „Pa to je zasluga Vučića“. I čak će ih Predsednik primiti i odlikovati. Ali svi dobro znamo da se takvi uspesi ne postižu preko noći, već samo dugim i upornim radom samih sportista i njihovih trenera, kao i dobrom organizacijom posla u savezima. Slikanje političara sa sportskim herojima je plitkoumna PR manipulacija koja teško da im (političarima) pomaže, već ih čini još omraženijim.

Ali, da ne filozofiram dalje, imam jedan konkretan predlog: Zgradu Starog dvora i njegov legendarni balkon pod hitno treba oduzeti od gradskih vlasti i proglasiti je hramom srpskog sporta, sedištem Ministarstva sporta i kulture, svetskom PR agencijom Srbije. Pa da onda ljudi poput takozvanog gradskog menadžera ili gradonačelnika ne mogu da spreče izlazak na balkon istinskih sportskih zvezda koje su svoje iskustvo i znanje nesebično podelili sa svojim naslednicima mlađe generacije i time zaista pokazali koliko im je stalo do zemlje. Potrebno je i preispitati domete i troškove naše diplomatije, koja je dugi niz godina neupešna. Zbog toga je treba ukinuti, a za počasne konzule i ambasadore naše zemlje treba postavljati istaknute sportiste i trenere, dobro može i ponekog umetnika svetskog glasa, poput Kusturice ili Marine Abramović. Dosta je više vladavine udbaša, partijskih „kadrova“ i starleta koji se izdaju za diplomate, a brukaju nas i sramote na svakom koraku. Siguran sam da budžet Ministarstva spoljnih poslova nadmašuje sredstva koja su namenjena pripremama vrhunskih sportista.

A svi ti Mali, sa svojim saizvršiocima i poltronima, neka se lepo presele u zgradu Geodetskog zavoda (upropašćenu nestručnim zahvatima takozvanih konzervatora) da nadgledaju pravljenje svoje fiks-ideje „Beograda na vodi“. Pošto od toga nema ništa, neće ih niko uznemiravati eventualnim povicima „lopovi“ zbog kojih je izvesni Vesić „preventivno delovao“ i sprečio bruku (svoga poslodavca i sebe) prilikom dočeka mladih fudbalera.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.